Trinidad G.Espinosa i Ester Forment

  • juny 16, 2014

slideripollendansaExhibitionsTriniEster

Trinitat G. Espinosa

Formadora , Intèrpret , creadora , dinamitzadora , activista .

formada en dansa clàssica ( 1987 ) dansa contemporània ( 1990 ) vaig estudiar a l’institut del teatre de Barcelona ( 1994 ) anteriorment ja havia treballat amb la tècnica CI , però va ser a Liverpool Instiute for Performing Arts ( 1997 ) on va rebre contact improvisation , amb alguns dels pioners : Mary Prestidge , Karen Nelson i Steve Paxton . Posteriorment a Nova York ( jams , bmc , Dancespace , Movement Research ) després a Berlin treballi 00-99 , i torni a Barcelona a principis del 2001 . Després de 9 anys treballant feldenkrais he concebut un discurs corporal a través del que he anomenat , eL MINUCIÓS a LA DINÀMICA POSTURAL -anàlisi i bases del moviment corporal la competència bàsica de reaprendre a aprendre , remetre’ns a l’aprenentatge d’un mateix, a una actitud exploradora , ia la construcció del propi coneixement … m’estic referint als desitjos que ens llancen a una acció i aquesta als antecedents dels nostres actes .

Descripció de les classes .

Salut i benestar en el CI , des del re – aprenentatge continu per a un moviment orgànic – Indagar i estimular , disposar al cos i la ment per l’autenticitat del moviment , des del suau , fluid , sense esforç . Observar-lo amb minuciosa atenció . Del nou a l’antic, del vell al nou . I està clar que així , des de la consciència tenim més possibilitats d’elecció – poder desenvolupar-la, treballar l’anàlisi de les bases del moviment , aquest estudi , sobre ” l’inici” , també la relació entre el moviment , el pensar , el sentir sensorial i emocional .

_MG_0352

Ester Forment

Llicenciada en Psicologia UdG i Màster en Mediació Corporal: Especialista en Psicomotricitat UB. Formada en dansa a diverses ciutats europees: Barcelona, Girona, Madrid, Brusel·les, Alemanya… Ballarina, coreògrafa, creadora independent, professora de dansa i terapeuta. Artista Independent crea les seves pròpies peces des de 2001. Crea el col·lectiu Un Poco Animal, composen la peça Back (2006) guanyadora del Segon Premi del XX certamen coreogràfic de Madrid 2006, i Primer Premi del Certamen Coreogràfic de Maspalomas Masdanza 12, 2007.

Coreografia per “Pel corrent del Temps” acte Inaugural de Ripoll Capital de Cultura Catalana 2013. Ha col·laborat com intèrpret, creadora, ballarina i/o coreògrafa en les companyies d’avantguarda de Dansa i Teatre: Agrupació Senyor Serrano; Indi Gest; Sargantana; Emotique.

Col·laboradora especialista en dansa-cos al Programa socioeducatiu d’Educa amb l’Art i Apropa Cultura de l’Auditori: Educa en l’Art al teu centre, l’objectiu del qual és apropar l’art i la cultura a àmbits socials (2014-2015).

Docent de l’assignatura: L’art de moure’s, programa pioner de la Universitat de Girona del Pràcticum de psicologia, que inclou l’autoconeixement a través del cos. Docent del Màster de Musicoterapia a la Universitat de Girona (2014-2015)

Docent del  Taller de Dansa a l’escola Costa i Llobera, presentant candidatura al Premi Dansa i Educació Joan Serra 2014.

Docent convidada a Sembrando Contact de la Semilla.

Docent convidada en els Festivals Internacionals de Contact/Improvisació més importants d’Europa: Contact Festival Freiburg (2008); Oster Impro Festival Göttingen (2009); Contact Festival Eivissa (2009); BIDE (2010). També convidada pel Graner a donar tallers de Dansa Intergeneracional (de 0 a 99 anys) (2012-2013). Docent convidada: Mercat de les Flors i Teatre Lliure en el cicle de Formació de les Artes Escèniques per a docents de l’Educació Infantil, Primària, Secundaria i Cicles Formatius. (2012). I també per Apropa Cultura i Educa en l’Art:  Auditori , Teatre Lliure i Mercat de les Flors. Docent de les assignatures: Conceptes del cos. Teories del cos. Filogènesis del cos i el moviment. Centre de Promoció econòmica de serveis i empreses. (2010)

Organitzadora de Ripollendansa (Festival Internacional de Dansa de Ripoll). Organitzadora de Jams: Brussel·les Laster Studio, Riereta, Jam Crim La Caldera, Sessions Anòmales (junto con Ramon Roig y Soledad Medina), Jams a la Vilella, Membre creadora i organitzadora d’EMOCIE 2010.

Més informació: www.esterforment.com

 

Share Button